Nezbytnosti pro základní péči o auto nejen na jaře

Nevíte si rady s výběrem nejnutnějších přípravků pro péči o auto? Chápeme. Ne každý chce mít v garáži/kufru desítky lahviček autokosmetiky, ale některé základní by neměly ve výbavě kohokoliv chybět. Ať už protože máte své auto opravdu rádi nebo se chcete vyhnout vysokým výdajům kvůli zanedbání základní péče. Všechny jsou cenově velmi dostupné, peněženka rozhodně plakat nebude, ale auto či někdo obdarovaný produkty vám poděkuje.

S těmito pěti základními produkty vyřešíte naprosto základní péči o automobil. 

1. Šampon

První přípravek, který by ve výbavě na základní péči o krásu automobilu neměl chybět, je Impashield Basic Shampoo, který je šetrný i k měkkému laku a případným naneseným ochranám. Zároveň je dostatečně silný, aby si poradil i s tou nejodolnější špínou. Navíc splní také funkci ochrany, což může být příjemný bonus, který od šamponu prvoplánově úplně nečekáte. Popř. pokud neholdujete ručnímu mytí vozu, ale jste fanda mytí pomocí wap, oceníte náš Wap Shampoo pro toto použití.

4

2. Odstraňovač hmyzu

Na jaře a v létě je zejméjna přední část auta neustále plná rozpláclého hmyzu. Čištění je pak decentně řečeno dost otrava. Hmyz nejde lehce odstranit, při drhnutí si můžete poškodit lak. Používejte tedy speciální přípravek a ušetřete si nervy, čas i peníze. Náš Impashield Insect Remover zbaví karoserii mušek a zbytků hmyzu bez rizika poškození povrchu. Je snadno omyvatelný, nezanechává šmouhy a obnovuje lesk. Je možno ho také použít jako univerzální prostředek na rychlé odmaštění před mycí chemií.

2

3. Čistič kol

Umýt auto pouze šamponem ale nestačí, kola potřebují o něco větší péči. Pokud budete kola svého auta pravidelně čistit speciálním čističem kol, vyhnete se obtížnější a časově velmi náročné práce v budoucnu. Zejména brzdný prach se dokáže nepříjemně "zažrat" a stává se těžce odstranitelným běžným mytím. Impashield Wheel Cleaner se postará o šetrné odstranění odolných nečistot z ráfků, aniž byste se museli bát chemického poškození lakovaného povrchu. 

DSC_5833

 4. Rychlá ochrana vozu díky vosku ve spreji

Impashield Ceramic Detailer následně obnoví lesk a ochrání auto vrstvou polymerního vosku na dobu 3 měsíců. Je navíc šetrný a vhodný na jakékoliv části vozu. Alternativou k tomuto produktu je vosk ve spreji 3D Aqua Wax, který poskytne účinnou pomoc s ochranou i těžce dostupných míst a kromě toho obnoví i lesk a jas. Samozřejmě je vždy vhodné na svůj auťák nanést i některý z druhů dlouhodobých ochran, které u nás také najdete. To bude ale obsahem dalšího samostatného článku.

1

5. Čistič interiéru

Výběr přípravků na péči o interiér závisí již především na typu interiéru. 

Kožené/koženkové povrchy

Kožené interiéry získávají zejména v posledních letech na své oblibě a není divu. Vyžaduje ale komplexní péči z Vaší strany, je nutné se o ni starat pravidelně. Jak poznáte, že je kůži nutné vyčistit? Jednoduše. Leskne se. Čistá kůže je matná. 

Často se také setkáváme zejména s problémy obarvení kůže sedadel např. od džínsů. Pokud sednete do auta v např. mokrých džínech a světlá kůže se obarví, vyžaduje to z vaší strany rychlý zásah. Čím déle necháte špínu/obarvení na svém místě, tím více vstupuje do struktury kůže a je složitější ji vyčistit. Často je pak nutné kůži zdlouhavě čistit a používat i o něco agresivnější čističe. 

Proto je dobré mít vždy po ruce účinný, ale šetrný čistič kůže. Leather Cleaner v jediném kroku vyčistí nečistoty, odstraní skvrny a oživí barvy kožených částí interiéru vozů i motocyklů. Vyčištěný povrch provoní svěží a příjemnou vůní. Produkt neobsahuje chlor ani hydroxid a tak nehrozí, že na očištěném povrchu zůstanou vybledlé fleky. 

7

Textilní povrchy

Pro čištění textilního interiéru doporučujeme Impashield Textile Cleaner. Vyniká urychleným zasycháním a je bez obsahu chloru, nemusíte se tedy obávat vybledlých fleků. V jediném kroku vyčistí nečistoty, odstraní skvrny, vrátí vláknům původní pružnost a jemnost, oživí barvy.

5

Univerzální produkt 

Pokud chcete jen jeden univerzální čistič interiéru, sáhněte po Impashield Interior CleanerFrekvenční interiérový čistič na palubní desky, prahy, kůži, textil a plastové části, včetně imitace dřeva, kůže a nerezu. Důkladně odstraňuje olejové, mastné, nikotinové a jiné nečistoty. Zanechává povrch matný a hladký bez mastného filmu a mechanické námahy, vytváří antistatický efekt a má příjemnou vůni. Neobsahuje rozpouštědla ani silikony, je šetrný i k citlivým plastům – vhodný i na historické vozy. 

6

A tím to dnes zakončíme. Hotovo! Už máte produkty v košíku a budete vybavení? Moc rádi také popřípadě pomůžeme s případnými nejasnostmi, neváhejte se nám ozvat přes kontaktní formulář zde nebo nám rovnou zavolejte, rádi Vás uslyšíme na tel. +420603437255. 

Užívejte krásného počasí, rozličných okresek a výletů! 

Tým Impashield

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz