Jak připravit auto na zimu

Zima se už neúprosně blíží. Především v zimě dostává auto opravdu záhul - posypová sůl, vlhkost, kamínky nebo taky mráz . Auto je na všechny tyto vlivy potřeba připravit a nutné přijmout, že příprava auta na zimu je časově vcelku náročná. Pokud máte k dispozici garáž s ošetřením před zimou můžete začít i déle. Pokud garáž nemáte, je nyní nejvyšší čas začít než venku začne mrznout a příprava vozu se vám značně znepříjemní.

Opravdu to za ten čas a peníze stojí?

Určitě! Důvodů je hned několik, navíc s těmi správnými výrobky máte připravené auto raz dva a peněženka také tolik nezapláče.

1. Pohodlná jízda s čistým výhledem, bez nutnosti škrábání oken -  s tekutými stěrači (např. Impashield Liquid Wipers) je život o dost jednodušší. Na 3 měsíce máte pokoj od otravného a dlouhého ranního škrábání oken. Navíc při dešti kapky od 50 km/h samy stékají a umožňují pohodlnou jízdu bez neustálého pouštění stěračů. Dalším typickým problémem řidičů je mlžení skel. Pokud skla ošetříte výrobky zamezující zamlžení oken, (v naší nabídce jde o Antifog Glass Cleaner), jste chráněni proti otravnému zamlžování a náhlému snížení viditelnosti. Navíc po sobě nezanechává žádné šmouhy. Zimní rána tak hned budou příjemnější. Ale jak ukazuje recenze od Martina, i mimo zimu jsou tyto produkty super!

Nature Improve Yourself Blog Banner (1)Nature Improve Yourself Blog Banner (2)

2. Ochrana laku, krásný rozzářený lak - všudypřítomná posypová sůl dokáže nadělat starosti. Sůl rozežírá lak automobilu, ten začíná korodovat a časem se mohou v karoserii vytvořit díry. Oprava je značně nákladná a je vcelku lehké jí předejít nebo alespoň oddálit. Co se týče ochrany laku, máte několik možností - vosk nebo např. dlouhodobější keramická ochrana.

Vosk - Pro milovníky vosku máme v nabídce Impashield 3D Aquawax - vosk ve spreji. Šetří čas a usnadňuje následné čištění bez nutnosti používání nebezpečných chemikálií. Pro udržování ochrany doporučujeme šampon s voskem - Impashield Basic Shampoo.

Rychlá keramická ochrana vozu -  Co se týče keramické ochrany, rychlou pomoc poskytne Ceramic Detailer - bezvodé mytí poskytující keramickou ochranu na 6 měsíců. Velmi jednoduché použití se sprejem, šetrný i k měkkým lakům.

Keramická ochrana vozu je ale mnohdy finančně náročná a "nepatří" do ruky amatérům. S naším produktem Impashield Easy Ceramic to však zvládne každý, za příjemnou cenu a bez rizika poškození laku. Jde o prémiovou ochranu založenou na bázi vysoce odolných polymerů a unikátní kombinaci nano částic zirkonů a keramiky. Chlubí se účinností po dobu až 18 měsícůDíky uvedenému prémiovému složení se nanáší a stírá tak hladce, že leštění vašeho auta je snadné a příjemné. Nezanechává žádné šmouhy a fleky. Nepotřebuje k aplikaci nutně ani leštičku, stačí pouze houbička a mikrovlákno či dvě mikrovlákna. Nezapomeňte, že před aplikací je ale nutné auto umýt a dekontaminovat. Aplikovaná ochrana laku také umožní snadný oplach soli a dalších nečistot. 

910

3. Snažší příprava na oblíbenou letní sezónu - kdo zamaká v zimě, má ulehčenou práci v budoucnu. 

4. Kola dělají auto a je potřeba je chránit -  Kola jsou v zimě ohrožena téměř nejvíce ze všech částí vozu. Na každou zimu doporučujeme aplikovat ochranu kol Impashield Wheel Guard. Ta poskytuje unikátní ochranu až na půl roku, vydrží tak s jistotou celou zimní sezónu. Zabrání rzi na kolech, jejímu šíření a následným drahým opravám. Dále chrání proti mikro-poškrábání a oděrkami. Údržba bude po celou zimu snadná, stačí umýt wapkou při obyčejném mytí auta a kola budou opět čistá. Péči můžete doplnit o velmi šetrný čistič kol - Impashield Wheel Cleaner

denny-126denny-121

5. Už žádné fleky od soli a rozmoklého sněhu - V autě by v zimě rozhodně neměl chybět alespoň všestranný čistič interiéru - Impashield Interior CleanerPomůže od všech fleků na jakémkoliv povrchu v interiéru. Nejlepší je ale interiér především před zimou ochránit. Pokud máte textilní sedačky, je dobré použít před zimou ochranu textilu. Jakákoliv tekutina včetně roztátého sněhu se dá jednoduše setřít. Různé ochrany na textilní povrchy nabízí spousta značek, u nás bude také dostupná již do týdne. Velmi oblíbené jsou také kožené interiéry, které jsou ale velmi citlivé a vcelku obtížné na údržbu. Velkým pomocníkem v péči je ochrana kůže, Impashield Leather Protect. Jde o jeden z našich nejprodávanějších produktů. Nabízí ochranu proti otěru barev nebo zašpinění. Vydrží celý rok, jeho účinnost je stanovena až na 24 měsíců. 

1213

Hotovo! Tímto základem jste připravili své auto na zimu, co se autokosmetiky týče. Zbývá ještě především doplnit kapaliny a přezout kola. Vyplatí se také pořídit nějaký rozmrazovač zámků.

Přejeme příjemné prožití zimní sezóny a spousta krásných okresek! 

Celou nabídku vybraných produktů, které určitě doporučujeme na zimu naleznete zde.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz