Péče o kožený interiér auta

Kožené interiéry získávají zejména v posledních letech na své oblibě a není divu. Kůže v interiéru auta ho posouvá na jinou úroveň. Vyžaduje ale komplexní péči z Vaší strany, je nutné se o ni starat pravidelně. Jakmile kůže v interiéru automobilu vyschne a začne praskat, její krása v ten moment značně klesá.

Často se setkáváme zejména s problémy obarvení kůže sedadel např. od džínsů. Pokud sednete do auta v mokrých džínech a světlá kůže se obarví, vyžaduje to z vaší strany rychlý zásah. Čím déle necháte špínu/obarvení na svém místě, tím více vstupuje do struktury kůže a je složitější ji vyčistit. Často je pak nutné kůži zdlouhavě čistit a používat i o něco agresivnější čističe. 

Proto doporučujeme mít vždy v autě po ruce čističe kůže a kůži ideálně i ochráněnou. Předejdete tak stresu a vysokým nečekaným nákladům.

Správný výběr přípravku, na co si dát pozor?

Při výběru čističe koženého interiéru auta si dejte pozor především na jeho složení. Z hlediska složek jde především o hydroxid a chlor. Nepoužívejte na péči o kůži výrobky s hydroxidem. Tyto výrobky mohou narušit povrch kůže a nenávratně ji poničit, případně způsobit vybledlé nevzhledné fleky. Používejte šetrné přípravky bez obsahu hydroxidu šetrné ke kůži. Naše čističe kůže neobsahují hydroxid, chlor ani jiné nešetrné látky. 

7

A co samotné čištění?

1, Před čištěním je dobré optimálně sedačku a všechny spáry vysát. Drobné nečistoty mohou kůži poškrábat, poškodit. 

2, Použijte čistič kůže. Použití produktu se bude lišit na základě druhu produktu, vždy čtěte návod výrobce. Náš čistič kůže Impashield Leather Cleaner je koncentrát (což je velice ekonomické) a tak je potřeba ho nejprve naředit. Uvádíme ředění 5 - 20 % s čistou horkou vodou podle úrovně znečištění. Produkt je následně připraven rovnou k nastříkání na vlhký povrch.

Pokud se i přes jeho šetrnost obáváte poškození povrchu, stříkněte produkt na mikrovláknovou utěrku a vyzkoušejte na méně viditelném místě. Toto doporučujeme vždy, především např. u veteránů, kde neznáte historii povrchu a nevíte, jestli nebyla kůže znovu barvena.

Po nastříkání nechte produkt působit 5-20 min dle zašpinění, produkt můžete vetřít do povrchu. U použití s kartáčem pomalu přejíždějte, špína bude sama vystupovat na povrch. Nakonec jen nečistoty setřete do suchého, čistého mikrovlákna. 

3, Pokud čistič kůže některé fleky neodstranil, použijte odstraňovač skvrn z kůže - Deep Leather Cleaner, který je silnější a odstraní i odolné skvrny. 

Ochrana kůže. Je opravdu potřeba?

Ano. Kůže je citlivý materiál a v případě, že nebude správně vyživena a ochráněna začne rychleji stárnout a popraská. Aby si udržela svůj původní vzhled a byla prodloužena její životnost, je potřeba ji chránit. Impashield Leather Protect dokáže kůži vyživit, zabránit jejímu vysychání a následnému praskání a ochránit na 12-24 měsíců i při opravdu intenzivním tření bez zanášení struktury kůže.

13

S našimi produkty bude starost o kožený interiér automobilu hračka.

Pro ty, co by si přáli ještě univerzální čistící prostředek na celý interiér (plast, textil a v krajním případě i kůže), máme v nabídce oblíbený Interior Cleaner.

Užívejte krásného interiéru auta a zahoďte starosti. Krásné jaro a léto všem!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz